Meni danas miriše samo ON

I opet… Disat ću. Loše dane ostavljam iza sebe. I posvećujem se sebi. Prepustit ću se sudbini. Ona zna gdje me vodi. Ne mogu je preusmjeriti, a ne mogu je ni nagovoriti da promijeni pravac. Ovaj pravac, koji se ne spaja sa tvojom ulicom. Na nekom cošku, na kraju svijeta. Ali neću ni gledati kako radi meni u inat. …ustat ću. Kad god me sruši ustat ću još brže, nego što sam pala. Naučila sam nešto, iz ovih loših dana. A učit ću tek. Jer mene loših dana još milion očekuje. I svjesna sam, znam i mirim se polahko sa onom mišlju… da te neće biti ni u trenucima. Lažem. Ali se ne dam.

Meni danas miriše samo ON. Eto ne bih da kažem nažalost ali.. miriše mi samo on. Vjetar priča o njemu. I kad pokušavam da spavam, on samo trtlja o njemu. Lupa mi na prozore.. kad ih otvorim on ih zatvori, a kad ih zatvorim, on ih otvara. Ne ide mi na ruku ništa. Svjesna sam da moram da bježim, da sklanjam sebe.. ili ono što je ostalo od mene. I kad pričam ne slušaju me, ne sluša me, ne zelim mu zlo. Kunem se. Treba mi on, a nema ga. E otuda sve one riječi, i u pravu su kad kažu: ”

Nisu to misli, to su samo riječi”.. slažem se, shvati me tako. Pogledaj me sa druge strane. Nisam to ja, to u tvojim očima. Trudim se svim silama, a ne uspijeva mi, pa kako to? A ovaj brbljivi vjetar.. uh! Odaće me da ne mogu bez njega. I da mi nije svejedno, i da su u pravu ako tako misle, odaće me… Nemam čega da se plašim, sve je ovo onog starog kroja. Mene je strah jedino života i Boga. Bog je jedini koji će da mi sudi i koji će da crta plan moga života. Bojim ih se.. nepredvidivi su. A sutrašnjicu će opet da mi nacrtaju-praznu i bez njega…

Valentina123

Pročitajte i druge tekstove objavljene na našem portalu (click na link ispod): 

  1. Znate li koliko sam puta umrla u ovom životu?
  2. Treba li on tebi? Treba li ti da plešeš oko vatre?
  3. Idi do vraga – rekla sam
  4. Ne znam, ne želim i ne mogu više !
  5. Mogla sam ti biti dobra žena

Ž K