Ko ima pravo da kaze da ti nisi za mene? Svako sebi bira, a ja sam vec izabrala tebe.

Ko ima pravo da kaze da ti nisi za mene? Svako sebi bira, a ja sam vec izabrala tebe.

 Ja ne mogu više. Opet sam u nekom depresivnom raspoloženju. Opet mi se svijet slama a strpljenje klizi iz ruku. Roditelji me ne razumiju. Nikada i nisu. Mislim da nikada i neće. Zbog njih i jesam ovakva. Ništa nije onako kako bi ja željela. I to što dobijem nekako je lažno. Nije to to.
T
oliki teret nosim na duši ali niko to ne zna. Žalim samo onaj trenutak kada sam svojoj mami sve ispričala i iznijela sva svoja osjećanja i tegobe, i kao ništa da se i nije desilo. Neki ljudi jednostavno ne znaju slušati druge. Ja ću i dalje da se barem pretvaram da sam jaka, ali opet moram da sebi dopustim ove neke trenutke kada sam ja ja.
Mogu biti vesela i dostojanstvena cijeli dan, ali kada dođe noć, kada se desi neka situacija po kojoj vidim da je sve isto, ponovo se slamam. I ponovo se raspadam. Kao sada. I sutra imam još jedan potežak ispit.
Knjige nisam rukom dotakla. Ne znam kako ću stići, ali jednostvano ne mogu. Svega mi je na vrh glave. Ja nikad neću biti osoba kakva želim da budem, nikada neću imati ono za čime mi srce žudi. To nisu materijalne stvari. To je razumijevanje. To su one sitnice samo meni poznate, oko kojih se trudim dugo dugo vremena, ali koje nikad da se otkriju i koje nikada da barem na kratki period uplove u moj svijet, da i ja vidim kako je to. Molim Boga samo da mi da snage.

Valentina123

Pročitajte i druge tekstove objavljene na našem portalu (click na link ispod): 

  1. Znate li koliko sam puta umrla u ovom životu?
  2. Treba li on tebi? Treba li ti da plešeš oko vatre?
  3. Idi do vraga – rekla sam
  4. Ne znam, ne želim i ne mogu više !
  5. Mogla sam ti biti dobra žena

Ž K