Hvala ti mili moj, što si mi po ko zna koji put dokazao da sam laka na povjerenju prema ljudima

Hvala ti mili moj, što si mi po ko zna koji put dokazao da sam laka na povjerenju prema ljudima. Da dajem puno sebe, a veoma malo dobijam. Ali ništa to, ti se ne brini. Ja tebi ipak želim sve najbolje, čak i bolje i više nego sebi. Budi sretna, i sačuvan od svakog zla. A ja ću, kako sam i dosada naučila, nastaviti dalje sama, svaki put sve više slomljenog srca, koje se trudim da prekrijem nekim zavojima, ali rane ipak ostaju.

Imam i ja svoje dostojanstvo. Samo mi je žao, što nisi onakav kakvim sam te smatrala. Ne vidiš život kroz moje oči. Ne osjećaš ono što ja osjećam. I jednostavno, znam da te takvog ne smijem prihvatiti. Tražit ću novu sreću, nekako, polahko. Meni to nije problem. Ali samo mi smeta što znam, da si ipak nešto posebno u ovom mom svijetu. Da si jedna nedovršena, uprkos svemu draga priča. Uspio si mi vratiti toplinu u srce i osmijeh na lice. Ali, ti to nikada nećeš znati. I ne moraš.

Svu sreću želim ti na tvom putu. I eto, sjeti se i mene ovakve nekada, jer bar se nadam, da sam i ja ponekad uspjela staviti osmijeh na tvoje lijepo lice. I zahvalna sam što sam te imala priliku bilo kako upoznati, i vidjeti te oči, i lice. I od prvog puta osjetiti neku strepnju u srcu. To je mnogima bilo teško postići sa mnom. A tebi kao od šale. Zbog tebe sam gubila ponos, i radila stvari koje sebi nikada sa drugima ne bi dopustila. Čuvala sam te, sjećala te se. Trudila da mi ne ispariš iz ruku. Ali jesi. I to isto tako neprimjetno kao što si i ušao. Više nisi moj. Nisi za mene. Mirna sam. Zdravo nek ti je.

Valentina123

Pročitajte i druge tekstove objavljene na našem portalu (click na link ispod): 

  1. Znate li koliko sam puta umrla u ovom životu?
  2. Treba li on tebi? Treba li ti da plešeš oko vatre?
  3. Idi do vraga – rekla sam
  4. Ne znam, ne želim i ne mogu više !
  5. Mogla sam ti biti dobra žena

Ž K