Biraj život kakav želiš,i prepusti mu se

* Biraj život kakav želiš, i prepusti mu se *

Uhvatim sebe u momentu razmišljanja,da život može da mi stane u jednu šaku,i kada bih trebala da otvorim tu šaku,i izaberem nešto iz svog života,ne bih znala šta da izaberem,jer nemam puno izbora. Često ne razumem razlog svog postojanja,to je pitanje koje se uvek nekako zadesi u mojoj glavi,i koliko god da se trudim i pokušavam da nađem odgovor,ne uspeva mi,a moj život teče dalje,i ne čeka me da saznam odgovor. Pomislim da,dosta ljudi na ovom svetu,oseća isto što i ja,da su mnogi možda zbujeni,i da zapravo ne znaju zašto je ovaj život birao baš njih,i zašto su baš oni deo,ove životne priče. Pitam se ponekada da li je život samo obična borba?

A ljubav,samo jako osećanje? Nadam se da nije,jer da jeste,gde bi tu bio smisao? Život i ljubav su povezani,idu jedno uz drugo,da nema ljubavi,ne bi bilo ni života,a onda opet,kakav bi to život bio,bez ljubavi? Odlučujem se i za jedno i za drugo,zato što mogu,zato što ja tako želim,zato što biram da volim više,biram da živim hrabrije,biram da donosim odluke srcem,a srce je vođeno ljubavlju,a ljubav mi daje snagu,i daje puninu mom životu.

Odlučila bih da putujem više,toliko sam očarana lepotama ove planete,svaki deo ove zemlje je pažljivo stvoren,i svaki deo,ima svoje čari,posebnost i savršenstvo su dve glavne karakteristike ove zemlje,dve reči,koje je perfektno opisuju. Samo otići odavde gde sam sada,otići negde daleko,željna sam slobode,željna sam da još bolje i dublje upoznam,svaki kutak na ovoj planeti,da upoznam nove ljude,nove kulture,nove religije,da probam drugačiju hranu,da umočim noge u more,da vidim nebo iz druge perspektive,da osetim toplotu sunca,tamo gde drugačije greje…! Da,odlučila bih se i za ljubav,ne bih dozvolila da moja osećanja budu potisnuta,već uvek iskreno rečena,jer ćutanje mi je odluzelo jako puno toga,ćutanje me je zarobilo,dovelo me je do toga,da nikada nisam iskreno volela,i nisam bila voljena.

Mislim da bih ponovo birala njega,iako mi njegova ljubav,nikada nije bila uzvraćena,a moja ljubav prema njemu,je opet bila velika,birala bih ga,samo njega,jer ga je srce uvek biralo,i uvek mu se vraćalo. Svakako bih birala da volim sebe malo više,jer znam da ako ne volim sebe,ne mogu voleti ni druge,ovaj put bih bila malo drugačija “Ja”,naučila bih sebe od početka,da strah nikada ne sme da bude pobednik,može samo da bude ona motivacija,koja kaže,da stvari kojih se najviše bojim,jesu stvari koje baš treba da uradim…!

                                                                                                                        Story by: Thai Person